Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tužba taksista

Slovački sud zabranio Uber

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovački sud presudio je da Uber mora suspendirati svoj rad u zemlji, rekao je glasnogovornik suda u utorak, kao odgovor na akcije vozača taksija koji smatraju da njihova usluga predstavlja nepoštenu konkurenciju.

Premda je odluka stupila na snagu 6. ožujka, objavljena je tek u utorak i Uber je još uvijek dostupan u slovačkome glavnom gradu Bratislavi.

Pročitajte i ovo Medvjed hara slovačkim gradom na sjeveru Slovačke VIDEO Medvjed hara gradom, proglašeno izvanredno stanje: U napadu ozlijeđeno petero ljudi Tržište taksi prijevoza mogle bi pogoditi drastične promjene (Foto: Dnevnikl.hr) Butković najavio i aplikaciju Drastične promjene na tržištu taksija – Liberalizacija razljutila udruženje prijevoznika taksija

"Optuženi ne smije više dopuštati ljudima koji ne ispunjavaju pravne uvjete (...) da izvode uslugu taksiranja u Slovačkoj", rekao je sudski glasnogovornik.

Udruga registriranih taksi vozača digla je tužbu u siječnju, buneći se protiv toga što vozači Ubera ne ispunjavaju zahtjeve za profesionalne transportne usluge.

Uber u Slovačkoj odbio je komentirati dok ne primi sudsku odluku.

Uber se suočio s regulatornim i zakonskim zaprekama širom svijeta u jeku otpora tradicionalnih taxi službi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene