Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjavio zapovjednik

Slobodna sirijska vojska premjestila glavni stožer iz Turske u Siriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik Slobodne sirijske vojske izjavio je da se glavno zapovjedništvo pobunjeničkih snaga premjestilo iz Turske u Siriju, ali nije naveo točnu lokaciju.

Glavna sirijska pobunjenička skupina objavila je da je njihov zapovjedni centar premješten na 'oslobođena područja' u Siriji dok pobunjenici napadaju nadzorne točke režimskih snaga na sjeveru Sirije. Zapovjednik Slobodne sirijske vojske (FSA) Riad al-Asad na video snimci je potvrdio taj potez a čelnik vojnog vijeća koje okuplja pobunjeničke čelnike, general Mustafa al-Šeik, agenciji AFP je rekao da će 'premještaj omogućiti zapovjednom središtu da bude bliže borcima'.

>> Assad: Pobunjenici na kraju neće pobijediti

Pobunjenici su u posljednje vrijeme učvrstili svoj nadzor nad većim dijelovima ruralnih teritorija na sjeveru Sirije ali su njihovi položaji i dalje ranjivi pred napadima helikoptera i zrakoplova. Pokrenuli su i ofenzivu i regijama Aleppa Om i Kaf Jum i napali nekoliko nadzornih točaka režimskih snaga a u sukobima je poginulo najmanje 11 vojnika vladinih snaga i petorica pobunjeničkh boraca, po izjavi Sirijskog opservatorija za ljudska prava agenciji AFP. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Dim nad sirijskim gradom Tal Abyad nakon turskog bombardiranja (Foto: AFP) mobilizacija vojske Damask šalje postrojbe na sjever Sirije kako bi odgovorili na turski napad

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene