Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziva na dijalog

Assad: Pobunjenici na kraju neće pobijediti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski predsjednik Bashar al-Assad je izjavio je da sirijski pobunjenici 'neće pobijediti' u borbi protiv njegove vlade i dodao da 'vrata za dijalog ostaju otvorena'.

U izjavama za egipatski tjednik Al-Ahram Al-Araby, objavljenim u izdanju od petka, Assad je rekao da 'oružane skupine vrše terorizam protiv države. One nisu popularne u društvu...oni na kraju neće pobijediti'.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

>> Sirija: u eksploziji najmanje 30 mrtvih

Govoreći iz svog ureda u Damasku Assad je dodao da se 'promjena ne može ostvariti kroz stranu intervenciju'. Međunarodni posrednik Lakhdar Brahimi sastao se s Assadom u subotu za njegovog prvog posjeta Damasku u svojstvu mirovnog izaslanika.

>> Sirija: Vojska bombardirala pobunjeničke četvrti Alepa

Brahimi je agenciji Reuters rekao kako njegov posjet 'potvrđuje da je stanje krajnje opasno i da eskalira'. Assad je u razgovoru za egipatski tjednik rekao da 'nije ni optimist ni pesimist' glede Brahimijeve misije.

Najmanje su 54 osobe poginule u četvrtak u sjevernoj sirijskoj pokrajini al-Raqqa kad je u zračnom napadu pogođena benzinska postaja. Aktivisti tvrde da je u 18-mjesečnom sukobu ubijeno više od 27.000 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene