Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tardi odbio najviše odlikovanje

Sloboda misli jača od ordena Legije časti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jacques Tardi, jedan od najpoznatijih francuskih strip-crtača, odbio je primiti orden Legije časti. Odluku o odbijanju najvišeg francuskog civilnog odlikovanja, koje je uspostavio Napoleon 1802. godine, opravdao je - svojom slobodom.

Ne želim primiti ništa, niti iz ove vlade ni od bilo koje političke snage, rekao je Tardi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna roditelji ogorčeni Djed Božićnjak u Slavoniji "obradovao" 200-tinjak djece stripom eksplicitnog sadržaja: "Koji si pak ti? Izlazi iz mene" Slika nije dostupna "Referentna točka na karti svijeta" U Kući stripa u Zagrebu moći će se vidjeti junaci hrvatskih i svjetskih stripova

'Kako sam žestoko vezan za svoju slobodu misli i kreativnost, ne želim primiti ništa ni od ove vlade, niti od bilo koje političke snage. Stoga s najvećom odlučnošću odbijam ovu medalju',  rekao je Tardi, dodajući kako je uvijek ismijavao institucije.

>> Francuski list objavio strip o životu proroka Muhameda

Tardi je najpoznatiji po stripovima s glavnom junakinjom Adèle Blanc-Sec, a po kojima je Luc Besson 2010. godine snimio film. Među njegovim radovima ističu se i oni o strahotama 1. i 2. svjetskog rata te adaptacijama priča Léa Maleta o detektivu Nestoru Burmi. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene