Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pariški satirički tjednik Charlie Hebdo objavio je strip-biografiju proroka Muhameda, čime će zasigurno na sebe iznova navući bijes kritičara.


Francuski satirički časopis Charlie Hebdo ponovno se poigrao s prorokom Muhamedom, ovoga puta objavivši njegovu strip-biografiju.

Vezani članci Slika nije dostupna Talibani osudili nove karikature Muhameda Slika nije dostupna VIDEO Slomio se objašnjavajući zašto je opet nacrtao Muhameda za naslovnicu

>> Francuskom listu tužba zbog karikatura proroka Muhameda!

Glavni urednik lista Stephane Charbonnier Charb tvrdi da mu cilj nije ocrnjivati ili ismijavati lik i djelo muslimanskog proroka. 'Cilj je da nam [Muhamed] više ne stvara probleme, tj. da u Francuskoj možemo početi razgovarati o islamu kao i o svim drugim temama. Islam je druga najjača religija u Francuskoj, a o njoj zapravo nitko ništa ne zna', rekao je Charb.

Njegov je list u niz navrata objavljivao karikature proroka Muhameda, zbog čega je bio pod verbalnom, ali i doslovnom paljbom kritičara. Redakcija je nekoliko puta bila napadnuta bombama. U islamu je, inače, prikazivanje Muhamedova lika strogo zabranjeno.

Posljednji se put časopis islamom bavio u studenome, kada je na naslovnici osvanuo naslov 'Sharia Hebdo' uz popratne karikature islamskih fundamentalista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju