Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Silovana 17-godišnjakinja

Zašto se društvenim mrežama u svijetu i Hrvatskoj odjednom šire slike tangi? Razlog je prilično mračan

Tange (Foto: Getty Images)
Tange (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Društvene mreže preplavile su slike tangi uz hešteg ThisIsNotConsent (ovo nije pristanak), povodom odluke suda u Irskoj da kao dokaz u slučaju silovanja prihvati vrstu donjeg rublja koje je nosila žrtva.

U Irskoj je nedavno završio jedan od najzapaženijih sudskih slučajeva silovanja. Odvjetnica obrane Elizabeth O’Connell javnost je razljutila kada je kao dokaz istaknula tange koje je nosila žrtva na dan kada je silovana.

Pročitajte i ovo Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila" Ilustracija Sramotna presuda Silovao je pokćerku, a dobio je upola manju kaznu od minimalne jer je bio u ratu: Vrištala je, odgurivala ga...

U ovom je slučaju 27-godišnjak koji je optužen za silovanje 17-godišnjakinje u Corku oslobođen krivnje.

Vrsta donjeg rublja koje je nosila žrtva kao dokaz da je pristala na seks razlog je zbog kojeg su se razljutili mnogi, pa su na društvenim mrežama počeli objavljivati slike tangi uz hešteg #ThisIsNotConsent.

Također, na ulice Corka u znak prosvjeda oslobađajuće presude na temelju donjeg rublja izašlo je više stotina prosvjednika. Nosili su transparente na kojima je pisalo: ''Tange ne govore'', ''Samo 'da' znači 'da'''.

Poruku da tange nisu poziv na seks upućene su i preko hrvatskih profila na društvenim medijima.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene