Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Morao dati ostavku

Skandal u Britaniji: Ministar vodio kuma na službena putovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skandal u britanskom ministarstvu obrane! Ministar Liam Fox na službena je putovanja vodio čovjeka koji nije zaposlenik ministarstva.

Riječ je o lobistu, ali i ministrovom vjenčanom kumu. Kod nas bi to bio presedan, ali kod njih je očekivano ministar podnio ostavku. Liam Fox kuma je odveo na 18 službenih putovanja u inozemstvo. Kum je sudjelovao na sastancima i predstavljao se kao ministrov savjetnik.

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas

'Prihvaćam da su greške počinjene. Nisam smio dopustiti stvaranje dojma o nedopustivom ponašanju. Ne vjerujem, međutim, da sam učinio nešto nedopustivo', izjavio je Fox.

Iako nevoljko, Fox je podnio ostavku. Oporbeni laburisti pozivaju na istragu. Traže odgovore na pitanja tko je financirao putovanja ministrovog kuma, zašto je putovao s ministrom, te kako je moguće da nitko nije ništa posumnjao više od godine dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene