Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzna aukcija

SKANDAL Lovac za 350.000 dolara kupio dozvolu za lov na ugroženu vrstu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dozvola je prodana na aukciji koja se održala pod velikim mjerama sigurnosti.

Skandalozna aukcija održana je u subotu u Dallasu u tamošnjem Safari klubu gdje je za nevjerojatnih 350.000 dolara prodana dozvola za lov na crnog nosoroga u Namibiji, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Štrajkovi u Europi - 2 Prometni kolaps Europa preplavljena prosvjedima: Farmeri i dalje na ulicama, Njemačka u blokadi zbog štrajkova Ilustracija odstrijela srne Ima i pomagača Odstrijelio košutu za vrijeme lovostaja: U kući mu pronađeni zabranjeni metci

Sve to ne bi bilo kontroverzno da crni nosorog nije najugroženija životinjska vrsta na planeti, koju je UN proglasio potencijalno izumrlom. Tvrdi se kako na svijetu postoji još samo 5.000 crnih nosoroga, a u Namibiji ih živi trećina.

FOTO Snimljena životinja koja je posljednji put viđena u 20. stoljeću

Iz kluba su komentirali kako će lov pomoći ovoj životinjskoj vrsti da opstane, jer će lovac koji je dao ovaj opsceni iznos novca za dozvolu smjeti loviti samo jednog nosoroga i to isključivo mužjaka koji više ne može oploditi ženke. Na taj način, pravdaju se iz kluba, smanjuju opasnost za mlade nosoroge koji su često meta agresivnoj, starijoj generaciji.

Godišnje se izdaju samo tri dozvole za lov na ovu ugroženu vrstu, a ovo je prvi put da se za dozvolu licitiralo izvan Namibije. Aukcija je održana pod velikima mjerama sigurnosti, jer se ispred centra okupio veliki broj prosvjednika, koji su aukciju nazvali 'perverznom'.

Inače, crni nosorog je jedna od najskupljih životinja i lovi se uglavnom zbog rogova. Rogovi se prodaju za 65.000 dolara po kilogramu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene