Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dozvola je prodana na aukciji koja se održala pod velikim mjerama sigurnosti.


Skandalozna aukcija održana je u subotu u Dallasu u tamošnjem Safari klubu gdje je za nevjerojatnih 350.000 dolara prodana dozvola za lov na crnog nosoroga u Namibiji, javlja BBC.

Vezani članci Vegani u lovu Vegani objavili svoje lovačke slike i dobro nasmijali cijeli internet Prosvjedi u Hong Kongu Kaos u Hong Kongu: Na ulicama deseci tisuća prosvjednika, došlo je i do okršaja s policijom

Sve to ne bi bilo kontroverzno da crni nosorog nije najugroženija životinjska vrsta na planeti, koju je UN proglasio potencijalno izumrlom. Tvrdi se kako na svijetu postoji još samo 5.000 crnih nosoroga, a u Namibiji ih živi trećina.

FOTO Snimljena životinja koja je posljednji put viđena u 20. stoljeću

Iz kluba su komentirali kako će lov pomoći ovoj životinjskoj vrsti da opstane, jer će lovac koji je dao ovaj opsceni iznos novca za dozvolu smjeti loviti samo jednog nosoroga i to isključivo mužjaka koji više ne može oploditi ženke. Na taj način, pravdaju se iz kluba, smanjuju opasnost za mlade nosoroge koji su često meta agresivnoj, starijoj generaciji.

Godišnje se izdaju samo tri dozvole za lov na ovu ugroženu vrstu, a ovo je prvi put da se za dozvolu licitiralo izvan Namibije. Aukcija je održana pod velikima mjerama sigurnosti, jer se ispred centra okupio veliki broj prosvjednika, koji su aukciju nazvali 'perverznom'.

Inače, crni nosorog je jedna od najskupljih životinja i lovi se uglavnom zbog rogova. Rogovi se prodaju za 65.000 dolara po kilogramu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook