Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vuče konce iz sjene

Sjevernom Korejom zapravo upravlja tetka Kim?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih 40-ak godina je pri samom vrhu vlasti, bila je miljenica tate i 'vječnog predsjednika' Kim Il-sunga, a 'dragi vođa' Kim Jong-il angažirao ju je da uglanca imidž svog nećaka, mlađahnog Kim Jong-una.

Ako je za vjerovati britanskom tračblatu Daily Mailu, mlađahni vođa Kim Jong-un možda je formalno na čelu režima u Sjevernoj Koreji, ali sve konce zapravo vuče njegova tetka Kim Kyong-hui (66), koja je u vrhu tamošnje vlasti već 40-ak godina. Njezin utjecaj proizlazi iz činjenice da je bila bliska svom ocu, pokojnom 'vječnom predsjedniku' Kim Il-sungu te iz priče da ju je navodno njezin brat, 'dragi vođa' Kim Jong-il, angažirao da uglanca imidž i autoritet Kim Jong-una.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Slika nije dostupna Vođa Sjeverne Koreje Sve Kimove žene: Koja je najutjecajnija?

>> Sjeverna Koreja priprema četvrti nuklearni test?

Ona je često jedina ženska osoba koju se može vidjeti u društvu partijsko-generalske vrhuške na službenim fotografijama u Pjongjangu, a navodno ni njezin suprug Jang Sung-taek nije ništa manje utjecajan od nje.

Posljednji su put oboje viđeni kako stoje pored Kim Jong-una prošlog vikenda na sjednici partijskog Centralnog komiteta. Baš je tada Kim obećao nastaviti razvijati nuklearno naoružanje nazivajući ga 'nacionalnim blagom'.

Tetka Kim je navodno 2003. godine iz nepoznatih razloga pala u nemilost 'dragog vođe' pa je nestala iz javnog života, no naglo se vratila 2010. kao generalka s četiri zvjezdice. U nemilosti li ne, cijelo je vrijeme svoje odsutnosti iz javnosti vodila jedini sjevernokorejski fast-food restoran.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene