Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jačanje veza

VIDEO Misteriozna kuverta: Putin poslao pismo Kim Jong Unu

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un sastao se s ruskim ministrom obrane Sergejem Šojguom te su obje strane potvrdile da će nastaviti jačati veze, priopćila je državna mreža KCNA.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu predao je sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu pismo ruskoga predsjednika Vladimira Putina, stoji u izvješću.

Kim je pak zahvalio Putinu što je poslao vojno izaslanstvo pod Šojguovim vodstvom, dodavši da sastanak produbljuje "strateške i tradicionalne odnose Sjeverne Koreje i Rusije".

Rusko i kinesko izaslanstvo, u kojemu je bio i član politbiroa kineske komunističke stranke Li Hongzhongas doputovalo je ovoga tjedna u Sjevernu Koreju na obilježavanje 70. godišnjice kraja Korejskoga rata, koji se u Sjevernoj Koreji obilježava kao "Dan pobjede".

Pročitajte i ovo Ilustracija Smaknuće u planu Otočna država prvi će put nakon gotovo 20 godina pogubiti ženu: ''Bilo je pitanje vremena kad će dobiti obavijest o izvršenju''  

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza Fine Tko ima najveću plaću u Hrvatskoj? Najnoviji podaci otkrivaju zanimljivu sliku

Šojgu je na banketu u Pyongyangu pohvalio sjevernokorejsku vojsku kao "najmoćniju na svijetu", izvijestila je agencija Yonhap.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene