Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjeverna Koreja tvrdi kako je vodeća sila što se tiče nuklearne fuzije.


Nuklearna fuzija tehnologija je u kojoj se atomi spajaju i na takav način otpuštaju veliku količinu energije, a na takav način funkcioniraju hidrogene bombe, ali i zvijezde. Upravo je Pyongyang vodeća sila u ovoj tehnologiji, objavile su sjevernokorejske partijske novine Rodong Sinmun, a prenosi britanski Telegraph.

Vezani članci Slika nije dostupna Washington sankcijama provodi "strategiju potpune izolacije Sjeverne Koreje" Slika nije dostupna Jačanje suradnje SAD-a i Japana: "Napad na jednu državu je kao napad na obje"

>> Sjeverna Koreja u tajnosti izgradila veliki pogon za obogaćivanje uranija

>> Sirija razvija nuklearni program uz pomoć Sjeverne Koreje?

'Tehnologija nuklearne fuzije koja je izazvala veliku svjetsku pozornost aktivno se razvija, baš kao i biološki inženjering te nanotehnologija', stoji u ovom izvještaju koji je uslijedio nedugo nakon sukoba dvaju Koreja što je ovih dana glavna svjetska vijest.

Sjeverna Koreja je ranije ovog mjeseca objavila kako je nastavila s nuklearnim programom i skladištenjem urana, a američki znanstvenici strahuju da su trenutačne zalihe tolike da bi se moglo napraviti šest do osam manjih nuklearnih bombi.