Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prljavi napad

FOTO Sjeverna Koreja poslala novih 600 balona punih smeća i fekalija susjedima

Sjeverna Koreja opet pustila balone pune smeća - 1
Sjeverna Koreja opet pustila balone pune smeća - 1 Reuters
Aktualno Galerija Sjeverna Koreja opet pustila balone pune smeća - 1 Sjeverna Koreja opet pustila balone pune smeća - 1 Foto: Reuters Sjeverna Koreja opet pustila balone pune smeća - 2 Sjeverna Koreja opet pustila balone pune smeća - 2 Foto: Afp Sjeverna Koreja opet pustila balone pune smeća - 3 Sjeverna Koreja opet pustila balone pune smeća - 3 Foto: Afp +0 Sjeverna Koreja opet pustila balone pune smeća - 4 Galerija 1/4 >>
U noći sa subote na nedjelju u Južnu Koreju stiglo je oko 600 balona punih prljavog otpada, smeća i fekalija. Otpad je pronađen u različitim dijelovima zemlje, a vojska upozorava građane da se ne približavaju ostacima i ne diraju ih.

Baloni koji nose vreće pune smeća i prljavštine tijekom vikenda ponovno su doletjeli do Južne Koreje nakon što je srijedu ispušteno najmanje 260 takvih balona u kojima je bilo i fekalija.

Za sad nema informacija o šteti ili ozlijeđenima, a javnost je upozorena da se ne približava vrećama ako ih primjete na tlu. Na teren su poslane specijalne ekipe obučene za rad s kemikalijama i eksplozivima kako bi uklonile materijal.

Na nekim balonima pronađeni su vremenski mehanizmi što sugerira da su baloni dizajnirani da eksplodiraju u zraku, piše Sky News.

Sjeverna Koreja kaže kako je ovaj napad smećem odgovor na razbacivanje propagandnih letaka iz Južne Koreje po njezinom teritoriju.

Pročitajte i ovo Suzavac u call centru SNS-a Lokalni izbori Kaos u Srbiji: Opozicija i građani pokušali upasti u pozivni centar SNS-a, letio je suzavac... "Kradu nam život"

Sestra sjevernokorejskog vođe Kima Jonga Una, Kim Yo Jong kazala je kako samo iskorištavaju slobodu govora.

"Kad iskusite koliko je gadno i naporno skupljati prljavo smeće, shvatit ćete da ne bi trebali tako olako govoriti o slobodi govora kad se radi o razbacivanju letaka u pograničnim područjima", kazala je i poručila da će Sjeverna Koreja odgovoriti s 10 puta više smeća.

Aktualno Nemojte čekati još pet godina: Bez vas ovo jednostavno neće funkcionirati Europski izbori - 2 Europski izbori - 2 Foto: DNEVNIK.hr Europski izbori - 1 Europski izbori - 1 Foto: DNEVNIK.hr Izbori za Europski parlament Izbori za Europski parlament Foto: Getty Images Hrvatski sabor i Europski parlament Hrvatski sabor i Europski parlament Foto: Afp Izbori za Europski parlament, ilustracija - 2 Izbori za Europski parlament, ilustracija - 2 Foto: Canva +0 Ilustracija Svijet Nemojte čekati još pet godina: Bez vas ovo jednostavno neće funkcionirati 1/6 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene