Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trajat će 3-4 minute'

Sjeverna Koreja Južnoj zaprijetila 'specijalnim akcijama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejska vojska je objavila kako će uskoro pokrenuti 'specijalne akcije' protiv konzervativne administracije južnokorejskog predsjednika Lee Myung-baka.

U izjavi koju je objavila vojska, a u ponedjeljak prenijela sjevernokorejski državni mediji, stoji kako će te akcije trajati 3-4 minute i bit će izvedene 'na osebujan način svojstven našem stilu'.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa Slika nije dostupna Svjetska zabrinutost Sjeverna Koreja protiv svih: Mjesec dana nezapamćene napetosti

>> Sjeverna Koreja: Lansirat ćemo satelite jedan za drugim

'Te akcije su erupcija ogorčenosti i ljutnje javnosti i sveti rat svih dužnosnika i ljudi kako bi se zaštitio dignitet našeg vrhovnog vodstva', kazala je voditeljica na sjevernokorejskoj državnoj televiziji KRT.

Voditeljica je upozorila i da 'njihove revolucionarne oružane snage ne pričaju u prazno'. 

Sjeverna Koreja je posljednjih dana objavila val kritika na račun južnokorejskog predsjednika Leeja i njegove Vlade. Vjeruje se kako je ova posljednja odgovor na Leejeve primjedbe u vezi s potrebnim poljoprivrednim reformama u Sjevernoj Koreji te otkrivanje novih južnokorejskih raketa u četvrtak. Pjongjang smatra kako je Lee uvrijedio sjevernokorejsku proslavu 100. rođendana Kim il-sunga.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih ureðaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene