Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačana borbena spremnost

‘Situacija je stvarno zabrinjavajuća u J. Osetiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je pojačala borbenu spremnost svojih vojnika u Južnoj Osetiji zbog provokacija s gruzijske strane, izjavio je glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova Andrej Nesterenko, prenose ruski mediji.

‘Situacija je stvarno zabrinjavajuća, ne prestaju provokacije gruzijske strane uoči godišnjice događaja iz kolovoza’, kazao je. Nesterenko je istaknuo da Moskva pomno prati stanje na granici između Gruzije i Južne Osetije te da će učiniti sve kako bi se spriječila eskalacija nasilja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sukob će se ponoviti? Gruzijski čelnici bit će ‘strogo kažnjeni’ zbog Južne Osetije Slika nije dostupna Misija EU-a: Ruski vojnici se povukli iz gruzijskog sela

>> Policija u Gruziji nasilno rastjerala oporbene prosvjednike

'Bitno je da pucnjava preraste u sukobe'

‘Sada je najvažnije da se ne dopusti da pucnjava ne preraste u sukobe. Učinit ćemo sve što možemo da se to ne dogodi’. Južnoosetijske i gruzijske vlasti međusobno se optužuju za pucnjavu posljednih dana. Gruzija je u kolovozu 2008. pokrenula ofenzivu radi preuzimanja kontrole u pobunjenoj Južnoj Osetiji, a Rusija je odgovorila pokretanjem velike vojne operacije u Gruziji. Nakon petodnevnog rata Rusija je priznala Južnu Osetiju i Abhaziju. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene