Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gruzija je u četvrtak optužila Rusiju da je u dva zadnja tjedna rasporedila novih 2000 vojnika u Južnoj Osetiji i da priprema 'provokacije' u toj pokrajini koja se odmetnula od Gruzije.


'U protekla dva tjedna, Rusija je povećala broj svojih vojnika za 2000 i sada ih je 7000', rekao je glasnogovornik gruzijskog ministarstva unutarnjih poslova.

Vezani članci Gruzijci prosvjeduju zbog novinara pretučenog u napadu na LGBT zajednicu - 4 Stotine ljudi izašle na ulice: Gruzijci prosvjeduju zbog smrti novinara pretučenog u napadu na LGBT zajednicu Slika nije dostupna Ruski vojnici se povukli iz gruzijskog sela

'Strahujemo da Rusija priprema provokacije u Južnoj Osetiji', rekao je Shota Utiashvili na konferenciji za novinare. Ruske vlasti još nisu reagirale na te gruzijske tvrdnje. 

>> Rusija se ne pridržava uvjeta primirja u Gruziji

Rusija je u kolovozu intervenirala kada je Gruzija pokušala vojnim putem pod svoj suverenitet vratiti odmetnutu republiku i prema mirovnome sporazumu sklopljenom uz posredstvo Europske unije obvezala je povući svoje vojnike iz tampon zone oko Južne Osetije, te iz druge odmetnute regije, Abhazije.

Prekid vatre nadzire misija Europske unije od 225 promatrača raspoređenih u tampon zoni oko Južne Osetije, no Rusija im ne dopušta ophodnje unutar Južne Osetije