Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Siromašni Talijani ovog će Božića uživati u Beluga kavijaru, skupocjenoj delicij koja je zbog ilegalnog pokušaja uvoza u tu zemlju zapljenjena na granici prošloga mjeseca.


Oko 40 kg kavijara u Italiju su pokušala prokrijumčariti dva poljska državljana, a novinari lista 'Corriere Della Sera' saznali su kako će se 550.000 dolara vrijedna delicija nakon potvrde jestivosti naći u kantinama i prihvatilištima Milana u kojima se hrane beskućnici i siromašni.

Vezani članci Policija provodi kontrole na njemačkoj granici, ilustracija Njemačka na oprezu: Nakon djelomičnog zatvaranja granica s Češkom i austrijskim Tirolom, sada je na redu i Francuska? Papa Franjo ručao s beskućnicima i siromašnima (Foto: AFP) - 3 Beskućnici i siromašni u nedjelju su ručali s - Papom Franjom

Beluga kavijar najskuplja je vrsta delicije, piše BBC. Međunarodno tržište pokušalo je suzbiti ilegalnu trgovinu kavijara nakon što se više od 600 tona ilegalno prodavalo diljem EU u razdoblju od 1998. do 2004. godine.

Međutim, prošle godine UN je ukinuo zabranu koja je bila nametnuta 2006. na izvoznike Beluga kavijara, nakon što su se kaspijske zemlje dogovorile da će ograničiti ulov kečige, ribe od koje se ovaj kavijar dobiva jer je ona izumirala u Kaspijskom jezeru, izvoru oko 90 posto svjetskog kavijara.