Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krijumčarene delicije u Milanu

Siromašni će za Božić jesti kavijar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Siromašni Talijani ovog će Božića uživati u Beluga kavijaru, skupocjenoj delicij koja je zbog ilegalnog pokušaja uvoza u tu zemlju zapljenjena na granici prošloga mjeseca.

Oko 40 kg kavijara u Italiju su pokušala prokrijumčariti dva poljska državljana, a novinari lista 'Corriere Della Sera' saznali su kako će se 550.000 dolara vrijedna delicija nakon potvrde jestivosti naći u kantinama i prihvatilištima Milana u kojima se hrane beskućnici i siromašni.

Pročitajte i ovo Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge Domagoj Mikić, novinar Nove TV rekordna zapljena Kako je pala uigrana ekipa? "Ovo postrojenje teško da možete nabaviti na internetu ili obližnjoj trgovini"

Beluga kavijar najskuplja je vrsta delicije, piše BBC. Međunarodno tržište pokušalo je suzbiti ilegalnu trgovinu kavijara nakon što se više od 600 tona ilegalno prodavalo diljem EU u razdoblju od 1998. do 2004. godine.

Međutim, prošle godine UN je ukinuo zabranu koja je bila nametnuta 2006. na izvoznike Beluga kavijara, nakon što su se kaspijske zemlje dogovorile da će ograničiti ulov kečige, ribe od koje se ovaj kavijar dobiva jer je ona izumirala u Kaspijskom jezeru, izvoru oko 90 posto svjetskog kavijara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene