Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne spava od straha

Mladi Sirijac tvrdi: Bojim se da među izbjeglicama ima pripadnika ISIS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić je izjavio da u prihvatnom centru u kojem se nalazi noću ne može zaspati od straha.

Mladić koji se prije nekoliko dana njemačkim novinarima u prihvatnome centru u Gießenu predstavio kao Bashar Baroma, izbjeglica iz Sirije kršćanske vjeroispovjesti, izrazio je bojazan da su se među nesretnike koji bježe od rata infiltrirali i pripadnici ISIS-a.

Pročitajte i ovo Ukrajinski vojnici na bojištu Sukob u Europi Rusija ostvarila pomake duž ratišta, pod kontrolom 18 posto teritorija Ukrajine Slika nije dostupna zajednički cilj Slijedi preokret u odnosu Obame i Putina?

Baroma je izjavio da noću ne može zaspati od straha, odnosno da pojedine ljude čuje kako recitiraju određene rečenice iz Kur'ana koje u njemu bude užasna sjećanja.

ISIS MORA NESTATI 'Očajna vremena traže očajne mjere. Dovedite Putina!'

"Te rečenice izgovaraju svaki puta prije nego što nekom u Siriji odrube glavu, a na taj su način ubili i mog prijatelja", izjavio je taj mladić te napomenuo kako bi kamp u kojem se nalazi rado napustio. 

Njegova izjava je u njemačkim medijima prošla gotovo neopaženo, međutim u ponedjeljak je postala vrlo zanimljiva korisnicima servisa Liveleak budući da se jedan od članova potrudio prevesti njegovu izjavu na engleski jezik.

Dodajmo da pojedini upozoravaju kako Baromove zaključke ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo, time više jer je priznao da mu je u cilju napustiti centar, te da je u ovome trenutku najmanje koristi od sijanja daljnje panike, straha i netolerancije.

Lange wurde der Presse ein Blick in #Erstaufnahmeeinrichtungen für #Flüchtlinge verwehrt. Heute konnten wir uns erstmals ein Bild von den Zuständen in der Gießener Unterkunft machen.

Posted by hessenschau on Thursday, September 10, 2015

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene