Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zapovjedništvo sirijske vojske objavilo je da će obustaviti vojne operacije tijekom obilježavanja muslimanskog blagdana Kurban-bajrama, proglasivši prekid vatre od petka ujutro do ponedjeljka, ali i najavivši da zadržava pravo odgovoriti na napade pobunjenika.


Sirijska će vojska razdoblju prekida vatre povodom Kurban-bajrama odgovoriti i na granatiranje, ali i "pokušaje terorističkih skupina da ojačaju svoju poziciju dodatnim oružjem i pojačanjima" ili time što će susjedne zemlje olakšati nezakoniti ulazak boraca preko svojih granica u Siriju.

Vezani članci Zoran Marinović - 5 Poznati fotoreporter ogolio dušu: ''I ja plačem kad mi se skupi, nepodnošljivo je nekad biti u mojoj koži" Slika nije dostupna Rusija optužena da Asadu želi omogućiti još više ubojstava

>> Sirija pristala na primirje za vrijeme Kurban-bajrama

Zapovjedništvo Slobodne sirijske vojske objavilo je da će njezini pripadnici poštivati prekid vatre, ali i zatražilo oslobađanje zatvorenika u petak, dok su pripadnici islamističkog pokreta Ansara al-Islama rekli da njih dogovor o prekidu vatre ne obvezuje ni na što i izrazili sumnju da će ga sirijska vojska poštivati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook