Sveta Gera (Foto: Kristina Stedul Fabac/Vecernji list)
Sveta Gera (Foto: Kristina Stedul Fabac/Vecernji list) Foto: Kristina Stedul Fabac/Vecernji list

Primjena arbitražne odluke ponukala je sindikat slovenskog ministarstva obrane da zatraži da se vojnicima koji su u vojarni Trdinov vrh (Sveta Gera) plaća dodatak za rad u inozemstvu.


U priopćenju za medije poručili su da se radi o vojarni koja se nalazi na tuđem teritoriju, zbog čega bi vojnici trebali biti dodatno plaćeni, prenosi rtvslo.si.

Vezani članci Granica Hrvatske i Slovenije - 4 Slovenija se oglasila o hrvatskom ulasku u Schengen, spominje arbitražu: "Zadatak svake vlade je zaštititi nacionalni interes" Danijel Vrbota (Foto: Dnevnik.hr) "Sloveniji su poslane poruke da se primiri, granični spor s Hrvatskom nije među najvažnijim pitanjima"

Naime, arbitražnom odlukom vojarna u kojoj se nalazi 14 slovenskih vojnika ostala je na hrvatskoj strani. "Činjenica je da je ta vojarna na stranom teritoriju", poručio je šef sindikata Darko Milenkovič i dodao kako bi visina naknada trebala ovisiti o tome kako će ministarstvo definirati rad ovih vojnika - kao privremeni rad u inozemstvu ili kao sudjelovanje u međunarodnoj operativnoj misiji.

Podsjetimo, Slovenija je danas počela s jednostranom provedbom arbitražne odluke o granici s Hrvatskom, a nakon isteka šestomjesečnog roka za njezinu pripremu.

U subotu oko 7 sati tri hrvatske ribarice u pratnji policijskog plovila isplovile su na područje Savudrijske vale, koje Slovenci smatraju svojim teritorijalnim vodama, kako bi izvukli mreže koje su u petak bacili u more, mreže su podigli te se s ulovom vratili u matičnu luku, potvrdio je načelnik sektora za granicu istarske Policijske uprave Loris Kozlevac.

Slovenski mediji pišu da je slovenska policija upozorila posadu na brodicama da se nalaze na slovenskom teritoriju te da su ilegalno prešli granicu.

Također, policija ih je prema pisanju slovenskim medija upozorila da su u prekršaju i da će poduzeti za to odgovarajuće radnje.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju