Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrtonosni pohod

Sin holivudskog redatelja ubio šest, ozlijedio 13 osoba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić koji boluje od mentalnih tegoba na smrt je izbo tri osobe prije nego što je ubio još tri mecima, u petak navečer blizu Santa Barbare.

Šest je osoba ubio, a najmanje 13 ozlijedio, napadač Elliot Rodger (22) koji je počinio samoubojstvo nakon krvavog pohoda po Isli Visti, blizu kampusa Kalifornijskog sveučilišta u Santa Barbari.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice

Njegov otac Peter Rodger poznat je po sudjelovanju u realizaciji uspješnog filma 'Igre gladi' iz 2012. godine.

Policija trenutno pregledava videosnimku koju je mladić postavio na YouTube pod nazivom 'Kazna'. Na njoj se vidi Elliot za volanom koji tijekom sedam minuta priča o svojoj usamljenosti, mržnji spram svijeta i ogorčenosti zbog nepopularnosti među ženama.

Ta bi nova pucnjava, najnovija epizoda u dugom nizu pokolja vatrenim oružjem koji su potresli Sjedinjene Države zadnjih godina, trebala ponovno pokrenuti kontroverznu raspravu o nošenju oružja.


Pucao iz jurećeg automobila: U 'planiranom masovnom ubojstvu' sedam mrtvih

Prije tragedije u petak navečer, policija je triput imala posla s Elliotom Rodgerom, prvi put u srpnju 2013., kazao je šerif okruga Santa Barbara Bill Brown.

Brown je objasnio da je Rodger 'izbo više puta' tri muškarca u svojem stanu prije nego je izašao s vatrenim oružjem. Kad je izašao na ulicu, meta su mu bile tri žene od kojih je dvije u dobi od 19 i 22 usmrtio.

Za volanom crnog BMW-a pronašao je treću žrtvu, 20-godišnjeg studenta Christophera Martineza kojeg je ubio. Policija je tada krenula u potragu za Elliotom Rodgerom koji je nasumce pucao po prolaznicima. Pogođen metkom u bedro udario je u biciklista koji je pao na prednji dio njegova automobila.

'Vozilo osumnjičenog tada je udarilo u parkirane automobile i stalo', ispričao je Bill Brown. U BMW-u su pronađena tri komada poluautomatskog oružja od 9 mm, kupljena legalno i registrirana, kao i velike količine streljiva.

Po riječima obiteljskog odvjetnika, mladić je bolovao od akutnog oblika Aspergerova sindroma, a o njegovu se zdravlju brinulo nekoliko specijalista. Odvjetnik Alan Schifman dodao je da je obitelj ubojice 'shrvana te upućuje iskrenu sućut svim obiteljima žrtava'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene