Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši pakistanski premijer i oporbeni čelnik Nawaz Sharif u četvrtak je od predsjednika Perveza Musharrafa zatražio trenutačnu ostavku s dužnosti.


Uslijedilo je to samo nekoliko sati nakon ubojstva druge oporbene čelnice i bivše premijerke Benazir Bhutto u samoubilačkom terorističkom napadu, i najavio kako će njegova stranka bojkotirati parlamentarne izbore predviđene za 8. siječnja.

Vezani članci Slika nije dostupna Musharraf: 'Bhutto djelomično odgovorna za svoju sudbinu' Slika nije dostupna Musharraf ljut što ga se dovodi u vezi s ubojstvom Bhutto

Sharif, koji se poput Bhutto, nedavno vratio iz progonstva u
Pakistan, pozvao je i na održavanje općeg štrajka u petak.

- Zahtijevam da Musharraf odstupi s vlasti odmah, unutar 24 sata, kako bi spasio Pakistan, rekao je Sharif na konferenciji za novinare u Islamabadu, dodajući kako je predsjednik države "izvor svih problema s kojima se zemlja suočava".

Bivši premijer, kojega je s vlasti vojnim udarom bez krvoprolića svrgnuo upravo general Musharraf, najavio je kako će njegova stranka, uz Pakistansku narodnu stranku Benazir Bhutto glavna oporbena snaga u Pakistanu, bojkotirati izbore 8. siječnja.

- Sutra će biti opći štrajk. Svi su Pakistanci u šoku, od trgovaca do vozača kamiona i tko god se pridruži štrajku iskazat će solidarnost s cijelom zemljom, rekao je Sharif, u prošlosti izraziti politički protivnik ubijene Benazir Bhutto koji je, odmah nakon potvrde njezine smrti, pristalicama njezine stranke obećao kako će odsad on "voditi njihov rat".