Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sharif pozvao Musharrafa na ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pakistanski premijer i oporbeni čelnik Nawaz Sharif u četvrtak je od predsjednika Perveza Musharrafa zatražio trenutačnu ostavku s dužnosti.

Uslijedilo je to samo nekoliko sati nakon ubojstva druge oporbene čelnice i bivše premijerke Benazir Bhutto u samoubilačkom terorističkom napadu, i najavio kako će njegova stranka bojkotirati parlamentarne izbore predviđene za 8. siječnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Musharraf: 'Bhutto djelomično odgovorna za svoju sudbinu' Slika nije dostupna Musharraf ljut što ga se dovodi u vezi s ubojstvom Bhutto

Sharif, koji se poput Bhutto, nedavno vratio iz progonstva u
Pakistan, pozvao je i na održavanje općeg štrajka u petak.

- Zahtijevam da Musharraf odstupi s vlasti odmah, unutar 24 sata, kako bi spasio Pakistan, rekao je Sharif na konferenciji za novinare u Islamabadu, dodajući kako je predsjednik države "izvor svih problema s kojima se zemlja suočava".

Bivši premijer, kojega je s vlasti vojnim udarom bez krvoprolića svrgnuo upravo general Musharraf, najavio je kako će njegova stranka, uz Pakistansku narodnu stranku Benazir Bhutto glavna oporbena snaga u Pakistanu, bojkotirati izbore 8. siječnja.

- Sutra će biti opći štrajk. Svi su Pakistanci u šoku, od trgovaca do vozača kamiona i tko god se pridruži štrajku iskazat će solidarnost s cijelom zemljom, rekao je Sharif, u prošlosti izraziti politički protivnik ubijene Benazir Bhutto koji je, odmah nakon potvrde njezine smrti, pristalicama njezine stranke obećao kako će odsad on "voditi njihov rat".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene