Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf, iako prihvaća mogućnost da je Benazir Bhutto poginula od hica iz vatrenog oružja, ističe kako se oporbena čelnica izložila opasnosti te stoga snosi dio odgovornosti za svoju pogibiju, izvijestila je američka postaja CBS.


CBS prenosi i Musharrafovu izjavu iz emisije '60 minutes' koja će biti emitirana u nedjelju kako je njegova vlada učinila sve što je mogla kako bi Benazir Bhutto zajamčila sigurnost.

Vezani članci Što je uzrok pada našeg vojnog helikoptera? - 4 Tragična nesreća helikoptera Kiowa: Ministar otkrio da je jedna obitelj tužila MORH Nacionalni park Brijuni - 1 Protiv bivšeg predsjednika istarskog HDZ-a pokrenuta istraga zbog trgovanja utjecajem: Tražio da se na Brijunima zaposli dvoje ljudi

Pakistanska oporbena čelnica ubijena je prošlog tjedna u
samoubilačkom bombaškom napadu i napadu vatrenim oružjem nakon političkog skupa.

'Za to što je stajala izvan automobila, mislim da se može okriviti samo nju. Nikoga drugoga. Odgovornost je njezina', rekao je Musharraf u intervjuu za CBS.

Pakistanska je vlada priopćila da je Bhutto poginula kada je udarila glavom u ručicu krovnog prozora njenog vozila, što je tumačenje koje ismijava većina u Pakistanu gdje mnogi sumnjaju u suučesništvo Musharrafove vlade u atentatu. Vlada je također okrivila al Qaedu za napad.

Musharrafa je CBS također pitao je li hitac iz vatrenog oružja mogao uzrokovati povredu glave Benazir Bhutto. 'Da, da', odgovorio je Musharraf.

'Znači, ona je mogla biti ubijena iz vatrenog oružja', upitao je
novinar, a Musharraf odgovorio; 'Da, apsolutno da. To je mogućnost'.

Udovac Benazir Bhutto, Asif Ali Zardari, je u komentaru za
list 'Washington Post' zatražio da o ubojstvu istragu provedu
Ujedinjeni narodi 'jer istraga pakistanske vlade neće imati nikakve vjerodostojnosti'.