Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šestorica spremna surađivati s Iranom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest velikih sila spremno je ponovno Iranu ponuditi suradnju kao 2006. kako bi ga potaknuli da odustane od svog programa obogaćivanja urana, dok se pripremaju sankcije UN-a, rekao je danas jedan europski diplomat.

"Paket poticaja suradnje u brojnim područjima predložen Teheranu u lipnju 2006. mogao bi se preoblikovati kako bi bio privlačniji", rekao je taj diplomat navodeći da to "ne podrazumijeva nikakvo dodavanje".

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se neće lagano predati: "Ovo će otvoriti Pandorinu kutiju" Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini

Politički direktori ministarstava vanjskih poslova stalnih članica Vijeća sigurnosti (SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska) i Njemačka razmotrili su sankcije koje se pripremaju u UN-u na temelju posljednjeg izvješća IAEA-e o nuklearnim aktivnostima Irana.

"U konačnoj smo fazi priprema nove rezolucije, uz pojačane restrikcije putovanja i trgovine", podsjetio je europski diplomat.

"To bi trebalo biti popraćeno porukom iranskim dužnosnicima kako bi ih podsjetili da će vrata dijaloga biti uvijek otvorena".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene