Najmanje šest ljudi, među kojima jedan policajac i dvojica osumnjičenih napadača, ubijeno je u utorak u višesatnoj pucnjavi kod jednog groblja i košer supermarketa u New Jerseyju, objavili su američki mediji i policija.

Galerija


Snažne policijske snage blokirale su područje oko supermarketa koje se nalazi kod obale rijeke Hudson, preko puta njujorškog Manhattana. Pet osoba - tri civilne žrtve i dvojica naoružanih napadača - proglašeno je mrtvim unutar trgovine, rekao je policijski dužnosnik Michael Kelly. U razmjeni vatre ispaljene su stotine metaka, a dvojica napadača djelovala su samostalno, dodao je.

Vezani članci Crkva u Pelhamu (Foto: Google Maps) Pucnjava u crkvi u New Hampshireu: Ozlijeđeno četvero ljudi, napadač je uhićen Policijska traka, ilustracija (Foto: AFP) Krvavi masakr u SAD-u: Napadač ušao u kafić i počeo pucati, ubio je najmanje četvero ljudi

Policijski detektiv ubijen je kod groblja gdje je pokušavao zaustaviti osumnjičene, koji su zatim pobjegli prema obližnjem supermarketu. Policija navodi da su troje civila najvjerojatnije ubili napadači, koji su se dovezli do trgovine u ukradenom kamionetu i uzeli taoce. Kriza je trajala satima dok su se naoružani napadači odbijali predati. "Oni su se puna četiri sata brzo kretali, unutar i oko trgovine", rekao je Kelly.

Jermaine Robinson, gradski vijećnik Jerseyja, kazao je da je radio u svojem uredu kad je čuo pucnjavu. "Nisam takvo nešto nikad čuo, bilo je nešto potpuno drugačije. Pucnjava je trajala i trajala, bez pauze", opisao je.

Lokalni mediji javili su da se pucnjava dogodila kod JC Kosher Supermarketa, ali policija zasad tvrdi da nema dokaza da je riječ o zločinu iz mržnje ili terorističkom napadu. U pucnjavi su ranjena dvojica policijskih dužnosnika, kao i jedan civil. Sve škole u New Jerseyju bile su privremeno zatvorene. (Hina,M.V.)