Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šešelju ograničena komunikacija s pravnim savjetnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajništvo Haaškoga suda uvelo je ograničenja u komunikaciji između haaškoga optuženika Vojislava Šešelja i njegovih pravnih savjetnika, objavila je u ponedjeljak kasno navečer beogradska televizija B 92.

"Odluka da se u idućih 30 dana komunikacija ťšelja i njegova tima za obranu stavi pod nadzor nadležnih u pritvorskoj jedinici donesena je zbog toga što je ťšelj, kako se navodi, zloupotrijebio privilegirani status u pritvoru koji je dobio zato što se brani sam, a koji je podrazumijevao i povjerljive razgovore telefonom sa svojim suradnicima", navodi u informaciji iz Den Haaga televizija B 92.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 1 Komunikacijska stručnjakinja ''Nepredvidljivost je Milanovićeva osnovna karakteristika, a ona stvara nestabilnost njega kao osobe i kao političara'' Svjetski dan romskog jezika - 5 Romski jezik O jeziku i identitetu: Priča koja je krenula iz Hrvatske - znate li što je romani ćib?

>> ťšelj se iz Haaga obračunava s Nikolićem

>> ťšelj pismom pozvao članstvo da sačuva stranku

>> Tribunal u Haagu nije odlučio da ťšelj prekine veze s vanjskim svijetom

U odluci Tajništva koja, kako se navodi, stupa odmah na snagu, precizirano je da tajnik suda Hans Holthuis ima razloga vjerovati da ťšelj i njegovi pravni savjetnici nisu koristili sustav komunikacije koji im je stavljen na raspolaganje za pripremu odbrane, nego "u druge svrhe". Također se navodi kako su se u "povlaštenu komunikaciju uključivale i osobe koje nisu članovi pravnoga tima za ťšeljevu obranu".

Kako je prenio B 92, Tajništvo ICTY-a navodi i kako se "ne može odbaciti ni mogućnost da je ta otvorena komunikacija između ťšelja i njegovih suradnika poslužila za pokušaje stupanja u vezu ili uznemiravanja svjedoka".

ťšelju neće biti uskraćeno pravo primanja posjeta, pošte ili poziva od njegovih pravnih savjetnika, ali će ta komunikacija, barem u idućih 30 dana, biti nadzirana.

Na ovu odluku, haaški optuženik Vojislav ťšelj može uputiti žalbu predsjedniku Haaškoga suda Faustu Pocaru, prenosi B 92.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene