Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šešelj pismom pozvao članstvo da sačuva stranku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa radikala haaški optuženik Vojislav Šešelj poslao je iz pritvora u Sheveningenu pismo članovima Srpske radikalne strane (SRS) u kojemu ih poziva da ostanu dosljedni izvornoj ideologiji te stranke, objavila je u petak beogradska radio i televizija B 92.

Uoči sjednice Centralne otadžbinske uprave SRS-a (glavno tijelo stranke), koja se održava u petak poslije podne, on je pozvao članstvo da se odupre, kako stoji u pismu, "ideologiji koju određuju Bruxelles, Washington, strana veleposlanstva u Beogradu, te oligarsi Miroslav Mišković i Milan Bek".

Pročitajte i ovo Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao

U pismu, u kojemu nijednom ne spominje ime svog dosadašnjeg zamjenika Tomislava Nikolića, Šešelj kaže kako "već godinama upozorava da strane obavještajne službe ne miruju i da je to u najvećoj mjeri dovelo do sukoba dviju ideologija - slobodarske ideologije Srpske radikalne stranke protiv ideologije vazalnog odnosa", te dodaje kako se "nikada neće pomiriti s onima koji otimaju Kosovo i Metohiju i rastaču nam zemlju".

"To rade upravo sada, na glup i primitivan način, ne uviđajući u svojoj pohlepi da je Rusija ponovno stala na noge i da želi pomoći Srbiji. I upravo sada, kada je trebalo pojačati napore za oslobođenje Srbije, oni hoće promijeniti ideologiju stranke, koja se očuvala i u težim okolnostima. U tome nikada neće uspjeti, ideologija Srpske radikalne stranke je besmrtna", navodi Šešelj u pismu.

Očekuje se da će na današnjoj sjednici glavne uprave SRS-a iz stranke biti isključeni Tomislav Nikolić i zastupnici koji su pristupili njegovu zastupničkom klubu "Naprijed Srbijo", a Nikolić je medijima rekao kako će najvjerojatnije osnovati novu stranku, kojoj će najbliže biti Koštuničina Demokratska stranka Srbije (DSS) i Nova Srbija (NS).

Nikolić je izjavio kako "Šešelj ne shvaća da život teče dalje te da Srbija ima ogromne probleme koje ne može riješiti čekajući".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene