Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Serviser našao izgubljeni disk s povjerljivim podacima britanskih vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan serviser je otkrio disk s povjerljvim podatcima britanskih državnih službi u prijenosnom računalu kupljenom na eBayu, internetskoj tržnici rabljene i nove robe, objavila je u četvrtak jedna prodavaonica računalne opreme sa sjevera Engleske.

Klijent je računalo na popravak donio u ponedjeljak u prodavaonicu Leapfrog Computers u Boltonu, rekao je voditelj trgovine Jonathan Parry.

Pročitajte i ovo Izgubljen paket - 2 nevjerojatno U pošti joj ukrali 5 kila čokoladica? "Otvaram paket, a u njemu ničeg što bi trebalo biti" Slika nije dostupna I Hrvatska na popisu tajnih dokumenata Guardian: 1686 brzojava iz Zagreba među dokumentima WikiLeaksa

"Tehničar je otvorio računalo kako bi pogledao njegove komponente a kada je uklonio i tipkovnicu ispod nje je vido cd disk", rekao je Parry. Na disku je pisalo "Home office", ministarstva unutarnjih poslova, i "privatno i povjerljivo".

Home office, vladino tijelo odgovorno za održavanje zakona i reda i borbu protiv terorizma, potvrdio je da disk nije krivotvorina i izjavio da istražuje incident.

Parry je rekao da je osoblje, shvativši da je doista riječ o disku sa zaštitom, pozvalo policiju.

On je rekao da je idućeg dana došlo šestero djelatnika službe za borbu protiv terorizma i uzelo prijenosno računalo zajedno s uzorcima DNK i otiscima prstiju svih koji su njime rukovali.

Parry je rekao je da CD, kako se činilo, namjerno umetnut u računalo i dodao da je možda bio ukraden prije no što je računalo ponuđeno na prodaju putem eBaya.

Ovo je posljednji u nizu slučajeva po britanske vlasti vrlo neugodnih gubitaka javnih podataka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene