Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSMI DAN INVAZIJE

Lavrov: ''Postoji jedna stvar oko koje pregovora ne može biti''

Sergej Lavrov (Foto: AFP)
Sergej Lavrov (Foto: AFP) Foto: Afp
Moskva ostaje posvećena demilitarizaciji Ukrajine i smatra da mora postojati lista specifičnog oružja koje nikada neće biti razmješteno na ukrajinskom teritoriju, kazao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

''Mora biti identificirana specifična vrsta oružja koje nikada neće biti razmješteno u Ukrajini i neće biti napravljeno'', rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za AlJazeeru, koji je objavljen na internetskoj stranici ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Rusija priznaje predsjednika Vladimira Zelenskog kao ukrajinskog lidera i pozdravlja kao “pozitivan korak" činjenicu da želi dobiti sigurnosne garancije, kazao je Lavrov, ali i istaknuo jednu stvar oko koje ne može biti pregovora.

Pročitajte i ovo Zelenski, Putin IZ MINUTE U MINUTU Ruska vojska napreduje prema najvećoj nuklearki u Europi. Kuleba: "Kako možete spavati kada su ukrajinska djeca pod bombama"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Invazija na Ukrajinu Ukrajina pronašla tajne dokumente: Rusija je rat planirala završiti u roku od 15 dana?

''Naši pregovarači su spremni za drugu rundu pregovora o ovim garancijama s ukrajinskim predstavnicima'' kazao je i dodao da je Krim dio Rusije te da se o tome ne može pregovarati.

Više o ratu u Ukrajini iz minute u minutu možete čitati >> OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene