Sergej Lavrov (Foto: AFP)
Sergej Lavrov (Foto: AFP) Foto: Afp

Moskva ostaje posvećena demilitarizaciji Ukrajine i smatra da mora postojati lista specifičnog oružja koje nikada neće biti razmješteno na ukrajinskom teritoriju, kazao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.


''Mora biti identificirana specifična vrsta oružja koje nikada neće biti razmješteno u Ukrajini i neće biti napravljeno'', rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za AlJazeeru, koji je objavljen na internetskoj stranici ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Rusija priznaje predsjednika Vladimira Zelenskog kao ukrajinskog lidera i pozdravlja kao “pozitivan korak" činjenicu da želi dobiti sigurnosne garancije, kazao je Lavrov, ali i istaknuo jednu stvar oko koje ne može biti pregovora.

Ilustracija Ruska vojska napreduje prema najvećoj nuklearki u Europi. Kuleba: "Kako možete spavati kada su ukrajinska djeca pod bombama"
Plan Rusije za invaziju na Ukrajinu? Ukrajina pronašla tajne dokumente: Rusija je rat planirala završiti u roku od 15 dana?

''Naši pregovarači su spremni za drugu rundu pregovora o ovim garancijama s ukrajinskim predstavnicima'' kazao je i dodao da je Krim dio Rusije te da se o tome ne može pregovarati.

Više o ratu u Ukrajini iz minute u minutu možete čitati >> OVDJE.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju