Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt bivšeg špijuna

Sergej Lavrov: "Nema napretka u rješavanju spora s Londonom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskva smatra da nema napretka u rješavanju spora s Londonom u vezi s trovanjem bivšeg ruskog dvostrukog tajnog agenta Sergeja Skripala i njegove kćeri u Velikoj Britaniji, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

"Postoji samo nazadovanje, ne vidimo nikakav napredak", rekao je, kritizirajući Britaniju zbog toga što optužuje Rusiju za taj napad.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Theresa May (Foto: AFP) Slučaj trovanja špijuna Velika Britanija protjerat će 23 ruska diplomata: "Imaju tjedan dana da napuste zemlju. Tragično je da se Putin ovako ponaša"

Velika Britanija zaključila je da je "vrlo vjerojatno" da je Rusija odgovorna za taj napad u kojem je korišten nervni otrov koji je razvila sovjetska vojska.

Spor dviju zemalja eskalirao je u srijedu nakon isteka roka u ponoć koji je odredila premijerka Theresa May a da Kremlj nije objasnio kako se to dogodilo.

Lavrov je rekao da će Rusija dati odgovor Britaniji u roku od 10 dana ako London to službeno zatraži, u skladu s Konvencijom o kemijskom oružju.

"Umjesto da podnesu takav zahtjev, Britanija je nastavila s političkom predstavom", rekao je.

"Bez konkretnih činjenica, to je flagrantan pokušaj obmanjivanja međunarodne zajednice na koji ćemo morati odgovoriti", dodao je.

Lavrov je odbacio britanske tvrdnje da je samo Rusija imala motiv napasti Skripala.

"Jučer su i ruske i zapadne medijske platforme objavile puno argumenata koji dokazuju da Rusija nije imala motiv i da su jedini koji bi ga mogli imati oni koji žele nastaviti rusofobnu kampanju", rekao je. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene