Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Senator Kennedy podržao kandidaturu Baracka Obame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senator Edward Kennedy podržao je jučer u Washingtonu kandidaturu Baracka Obame za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke, rekavši kako je u Americi "ponovo vrijeme za novu generaciju vodstva".

"Sada je vrijeme za Baracka Obamu... Kao i vi, ja želim predsjednika koji se obraća nadi onih koji još vjeruju u američki san. Ja sam našao tog kandidata, a čini mi se da ste i vi", rekao je Kennedy pred 4.000 oduševljenih pristaša u pretrpanoj dvorani Američkog sveučilišta u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATENTATI NA DRŽAVNIKE FOTO Ubojstva koja su ŠOKIRALA svijet Slika nije dostupna 50. obljetnica ubojstva 5 činjenica koje niste znali o ubojstvu JFK-a

"On će biti predsjednik koji odbija biti uhvaćen u šablone
prošlosti", rekao je Kennedy, uz kojeg su na pozornici sveučilišne dvorane bili i njegov sin, kongresnik Patrick Kennedy i nećakinja Caroline Kennedy, kćer pokojnog predsjednika Johna F. Kennedya.

"Ja podržavam kandidata koji me nadahnjuje, koji nadahnjuje sve nas, koji može uzdići našu viziju i okupiti naše nade, obnoviti našu vjerovanje da su najbolji dani naše zemlje pred nama", naglasio je.

Senator iz Massachusettsa, najpoznatiji član 'dinastije' Kennedy, svoj je govor iskoristio da odgovori na napade na Obamu protukandidatkinje Hillary Clintona i njezinog supruga Billa ističući kako "nitko ne treba negirati istinu", da se Obama od "početka hrabro suprostavljao ratu u Iraku, kada su mnogi drugi šutjeli ili su se priklanjali" većini.

Također je naglasio da će Obama biti spreman za predsjednika od "prvoga dana", odgovarajući na kritike Obamina neiskustva, s posuđenom frazom koju često rabi Hillary Clinton.

Potpora senatora Kennedya, jednog od najutjecajnijih čelnika
Demokratske stranke, osigurat će dodatni zamah Obaminoj kampanji uoči tzv. "super utorka" 5. veljače, kada će se demokratski predizbori održati u 22 savezne države, uključujući i one koje daju najviše delegata za stranačku konvenciju - Kaliforniju, New York, New Jersey i Illinois.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene