Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitao im Majčin dan

FOTO "Jeftini pokloni kao zamjena za mrtve": Ruski dužnosnik šokirao darovima za majke poginulih vojnika

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Dok su neki hvalili darove kojima je ruski dužnosnik odao počast ženama i njihovim sinovima, ima onih koje je poklon zgrozio.

"Sergej Korostelev, šef oblasti Lgovski u regiji Kursk darovao je majkama ubijenih vojnika set ručnika", ovaj status s pripadajućom fotografijom šire Ukrajinci po Twitteru, a vijest je na Telegramu podijelio i portal 7x7 - Horizontal Russia.

Na taj način odao je počast njihovoj djeci, a ujedno im je čestitao Majčin dan. Darovao im je i tortu.

Ispod objave distrikta stanovnici uglavnom zahvaljuju Korostelevu što nije zaboravio majke. 

No ima i onih koji drugačije misle. Tako se u komentarima na lokalnim medijima javljaju oni koji pišu da je sve jeftina zamjena za mrtve. 

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Rat u Ukrajini Zloslutne prijetnje Medvedeva: "Bude li NATO opskrbljivao ukrajinske fanatike sustavima Patriot i osobljem NATO-a, oni će postati legitimna meta"

Pročitajte i ovo Inflacija na Adventima - 3 Inflacija i blagdani Poskupljenja nisu zaobišla ni adventske kućice: "Za mene studenta to je OK, ali ne baš za svaki dan"

Ranije je Igor Kobzev, guverner Irkutske oblasti, obiteljima poginulih dijelio medalje "Majke branitelja domovine", a majkama je pritom rekao je da njihova djeca "pripadaju državi".

Kremlj čuva točan broj poginulih ruskih vojnika. Prema izvješću od kraja rujna, od 24. veljače poginulo uh je 5937. Ukrajinci tvrde da se broj penje na gotovo 88.000.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene