Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zajedno smo uspjeli'

Šef NATO-a pozdravlja uspješan završetak libijske operacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen pozdravio je završetak vojne intervencije Sjevernoatlantskoga saveza koja je dovela do svrgnuća i smrti libijskoga čelnika Moamera Gadafija.

'Krasno je biti u Libiji, u slobodnoj Libiji', rekao je Rasmussen na konferenciji za novinare u glavnome gradu Tripoliju. 'Mi smo vas zaštitili. Zajedno smo uspjeli. Libija je napokon slobodna, od Bengazija do Brege, od Misrate do zapadnih planina, sve do Tripolija', rekao je.

Rekao je da se ponosi ulogom koju je NATO odigrao u sedmomjesečnome ustanku protiv Gadafija u kojem je NATO sudjelovao zrakoplovima i brodovima.

'Večeras u ponoć završava jedno uspješno poglavlje NATO-ove povijesti. Već smo počeli pisati novo poglavlje libijske povijesti. Naši zapovjednici veoma su se trudili da ne naudimo ni vama ni vašim obiteljima', rekao je.

NATO će završiti svoju operaciju u Libiji u ponedjeljak u ponoć, sedam mjeseci nakon početka zračnih napada na snage Gadafijeva režima kako bi se 'zaštitili libijski civili'. Rasmussen je prošli tjedan rekao da je NATO-ova misija u Libiji 'jedna od najuspješnijih' u 62-godišnjoj povijesti tog vojnog saveza. (Hina)

Pročitajte i ovo NATO-va vojna vježba Nepokolebljivi branitelj "Nepokolebljivi branitelj" Deseci tisuća vojnika uz rusku granicu, Moskva je bijesna: "NATO se sprema za mogući rat!" Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Europi Obavještajac otkrio što na kraju čeka Ukrajinu: "Takvi ratovi mogu završiti samo na taj način"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene