Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NATO će u petak potvrditi da će 31. listopada okončati svoju vojnu operaciju u Libiji, izjavio je u četvrtak glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen na konferenciji za novinare održanoj s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu.


'Prije tjedan dana odlučili smo završiti vojnu operaciju u Libiji. Sutra ćemo potvrditi tu odluku', rekao je. 'U potpunosti smo izvršili našu misiju', rekao je i dodao da će u slučaju da nova libijska vlada to zatraži, NATO pomoći u demokratskoj tranziciji.

Vijeće sigurnosti UN je u četvrtak završilo mandat tijekom kojeg je bila dozvoljena uporabe sile u Libiji, sedam mjeseci nakon početka intervencije protiv Gadafijeva režima, unatoč pozivima libijske prijelazne vlade da produži misiju. NATO će se sastati u petak u Bruxellesu kao bi službeno proglasio završetak zračnih udara, unatoč pozivima novog režima. (HIna)

Vezani članci Slika nije dostupna Umjetnička duša: Pogledajte izložbu slika Saifa al-Islam Gadafija Slika nije dostupna Libijske vlasti Saifu al-Islamu obećale pravedno suđenje