Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez!

Šef Al-Qaide poziva na otimanje zapadnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Al-Qaide Ayman al-Zawahiri pozvao je muslimane da otimaju zapadnjake, posebice Amerikance, koji zatim mogu biti razmijenjeni za zatvorene njihove borce, među kojima je i slijepi egipatski klerik osuđen 1995. za zavjeru u svrhu napada na Ujedinjene narode i druge znamenitosti u New Yorku.

Čelnik Al-Qaide je u audio intervjuu izrazio solidarnost s Muslimanskim bratstvom, koje je suočeno sa žestokom represijom vlade koju podupire vojska u Egiptu, i pozvao na jedinstvo među pobunjenicima u borbi protiv sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poziva na pomoć Siriji Vođa Al-Qaide pozvao muslimane na otmice zapadnjaka Slika nije dostupna Amerikanci poručuju Admiral Mullen: Ubit ćemo i Zawahirija

Reuters nije mogao provjeriti autentičnost snimke Zawahirijevog intervjua, ali, kako navodi agencija, glas podsjeća na onaj čelnika al Kaide.

SAD skovale urotu za svrgavanje Morsija?

"Pozivam slavnog Alaha da nam pomogne osloboditi dr. Omara Abdel-Rahmana i ostale zatvorene muslimane i tražim od Alaha da nam pomogne zarobiti Amerikance i zapadnjake kako bi ih razmijenili za naše zatočenike", rekao je Zawahiri.

Abdel-Rahman je na izdržavanju doživotne kazne zatvora u SAD-u zbog napada 1993. na Svjetski trgovinski centar u New Yorku.

Zawahiri je također pozvao na "rušenje zločinačkog Asadovog režima" u Siriji i obnovio je poziv frakcijama islamskih militanata koje se međusobno sukobljavaju da okončaju te sukobe.

"Muslimanski svijet mora podržati ovaj džihad... i islamski militanti moraju se ujediniti...", istaknuo je on. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene