Sedam osoba ubijeno je u pucnjavi na dvjema lokacijama u gradu Half Moon Bayu, na obali na sjeveru Kalifornije, a čini se da ih je počinila ista osoba, koja je privedena, izvijestile su lokalne vlasti.

Galerija Pucnjava u SAD-u - 1 Pucnjava u SAD-u - 2 Pucnjava u SAD-u - 3 +2 Pucnjava u SAD-u - 4

Grad Half Moon Bay nalazi se oko 50 kilometara južno od San Francisca.

"Policajci koji su se odazvali na poziv na prvoj su lokaciji našli četiri poginule osobe i još jednu ranjenu, a zatim su na drugom mjestu u blizini našli još tri mrtve osobe", rekla je na konferenciji za novinare šerifkinja Christina Corpus.

Obje lokacije na kojima su se dogodili napadi su farme, a kako je izvijestio San Francisco Chronicle, jedna od njih je farma gljiva.

Snimka koju je objavio ABC 7 iz Half Moon Baya pokazuje uhićenje prilikom kojega dvojica muškaraca u civilu i jedan u uniformi, s oružjem u ruci, zapovijedaju muškarcu da iziđe iz automobila.

Huu Can Tran Ovo je masovni ubojica iz plesnog studija, bio je učitelj: "Ako bih propustila ples, lako bi se razljutio"

Osumnjičenik za pucnjavu je izišao, srušen je na zemlju i pretražen. Ubrzo je na mjesto događaja stiglo još naoružanih policajaca u uniformi.

"U osumnjičenikovu automobilu pronađeno je oružje", rekla je Corpus.

Posljednje masovno ubojstvo dogodilo se prije samo dva dana u Monterey Parku, gdje je u pucnjavi ubijeno 11 osoba.

Ilustracija Strava u centru Londona: Pet ljudi ranjeno u pucnjavi iz sačmarice, među njima i sedmogodišnja djevojčica

O pucnjavama je obaviješten i američki predsjednik Joe Biden, napisala je na Twitteru njegova glasnogovornica Karine Jean-Pierre. Predsjednik je "pozvao savezne snage reda da pruže svu potrebnu pomoć lokalnim vlastima", dodala je.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju