Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u Kijevu

Sedam godina od Narančaste revolucije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na središnjem trgu u Kijevu prosvjedi i povici. Sukobima s policijom te parolama protiv predsjednika Janukoviča ukrajinska oporba i njezini simpatizeri obilježili su sedam godina od Narančaste revolucije.

Više od tisuću kijevljana sjetilo se svojih dana ponosa i slave prije sedam godina.Okupljeni na trgu revolucije predsjednika Janukovića prozivali su za korupciju te za vođenje zemlje u stilu sovjetske diktature.

Pročitajte i ovo Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje" Lovro Gersner, hrvatski branitelj 87 žrtava Okrutna pogubljenja: "Rekli su da idemo brati grožđe. Jednog su odmah ubili i znali smo da nema od branja ništa. Postavili su nam minsko polje"

Mnogi od njih nosili su slike Julije Timošenko,heroine Narančaste revolucije nedavno osuđene na sedam godina zatvora. Uzvici koji su se čuli mogli bi se sažeti u šest riječi, i poslije revolucije revolucija.

'Čekamo na revoluciju, organizirat ćemo je. I poslije nje nitko nam opet neće moći uzeti našu pobjedu. Danas se za to moramo pripremiti i kazati: revolucija,revolucija', rekli su prosvjednici.

Ukrajina podsjeća na smisao izreke prema kojoj revolucija uvijek pojede svoju djecu. Julija Timošenko bivša je premijerka osuđena na 7 godina zatvora zbog navodnog pogodovanja rusiji u plinskom biznisu. Bila je to u suvremenoj europi rijetko viđena sudsko politička farsa.Za tu je presudu javno prozivan predjednik janukovič. Timošenko je u pritvoru i bolesna. Konačno joj je sinoć dopušten liječnički pregled.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene