Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Velika suradnja'

SAD: Schwarzenegger prvi domaćin Medvedevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger je u San Franciscu priredio primanje u čast ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva, na kojem su dvojica čelnika označili početak međunarodnog partnerstva na zajedničkim projektima, uključujući otvaranje trgovinske misije Kalifornije u Rusiji.

Ruski predsjednik nazočio je i Schwarzeneggerovu potpisivanju memoranduma o razumijevanju s ruskim tvrkama iz Grupe Renova o očuvanju kalifornijskog Povijesnog parka Fort Ross, u kojem je naselje ruskih doseljenika u Ameriku iz 1800-ih godina. ‘Ruski privatni ulagači pomoći će državi. To je velika suradnja’, izjavio je Schwarzenegger, izvješćuje u srijedu dnevni list San Francisco Chronicle.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovor na oporbene prosvjede Medvedev naredio reviziju afere Hodorkovski Slika nije dostupna Teško mu pada jutarnje buđenje Putinu teško pada buđenje pa vraća zimsko računanje vremena

Za trgovinsku misiju Kalifornije u Rusiji rekao je da će biti ‘vrlo korisna’ za obje strane, radi izgradnje partnerstva u poslovanju i visokoj tehnologiji. Schwarzenegger je za Chronicle izjavio kako je posebno ponosan što je Medvedev izabrao Kaliforniju za prvu postaju svoga boravka u SAD-u. Na prijemu u hotelu Fairmont bili su članovi ruskog državnog izaslanstva, poslovni ljudi, diplomati i oko sto ruskih novinara.

Medvedev je izrazio očekivanje da će njegov posjet Silikonskoj dolini u srijedu biti ‘vrlo koristan’ za uspostavu ‘važne’ trgovinske i poslovne suradnje između Rusije i Silikonske doline Prema pisanju Chroniclea, Medvedev je izrazio očekivanje da će njegov posjet Silikonskoj dolini u srijedu biti ‘vrlo koristan’ za uspostavu ‘važne’ trgovinske i poslovne suradnje između Rusije i Silikonske doline. Medvedev će u srijedu posjetiti sjedišta nekoliko vodećih tvrtki u regiji, uključujući Twitter, Apple i Cisco. Kasnije će otputovati na sveučilište Stanford, gdje će se susresti sa studentima i profesorima.

Medvedev će u srijedu navečer otputovati iz Kalifornije u Washington, gdje će se u četvrtak susresti s predsjednikom Barackom Obamom, prije odlaska na summit skupine G-20 u Kanadu. Predsjednici Obama i Medvedev razgovarat će o mogućnostima proširenja suradnje u trgovini, ulaganjima i inovacijama, kao i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa uoči summita skupine G-8 i G-20, najavili su dužnosnici administracije.

Nove sankcije UN-a protiv Irana, kao i ratifikacija novog sporazuma o ograničenju strateškog naoružanja START, također se biti među temama američko-ruskih razgovora u Bijeloj kući. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene