Christian Schmidt
Christian Schmidt Foto: Armin Durgut/Pixsell

Islamski fundamentalisti nemaju utjecaja u Bosni i Hercegovini rekao je u srijedu visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Christian Schmidt.


"U svezi sterorističkim organizacijama poput Al Kaide ili Islamske države postoje samo pojedinačni slučajevi", rekao je njemački demokršćanski političar i od prošlog ljeta visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt u razgovoru za njemačku Katoličku novinsku agenciju (KNA).

On je rekao kako doduše postoji novčana pomoć za muslimansku zajednicu u BiH koja dolazi iz inozemstva ali da u svakodnevici nema utjecaja radikalnog islama.

"Islam je u Bosni i Hercegovini tradicionalno jasno usmjeren prema Europi. Među vodećim predstavnicima muslimanske zajednice intelektualno vlada otvorena klima", rekao je Schmidt, naglašavajući europsku orijentiranost Sarajeva.

Slika nije dostupna Njemačka ministrica Baerbock u Sarajevu kazala kada bi se trebali održati izbori u BiH

Slika nije dostupna Visoki predstavnik u BiH objavio kada će biti održani izbori: HDZ bi ih mogao bojkotirati

Tijekom intervjua koji je vođen u glavnom gradu BiH, Schmidt je rekao da se osjeća kao da sjedi u "nekoj kavani usred Beča". 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju