Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"SAMO POJEDINAČNI SLUČAJEVI"

Visoki predstavnik Schmidt: "Islamski fundamentalisti nemaju utjecaja u BiH"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamski fundamentalisti nemaju utjecaja u Bosni i Hercegovini rekao je u srijedu visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Christian Schmidt.

"U svezi sterorističkim organizacijama poput Al Kaide ili Islamske države postoje samo pojedinačni slučajevi", rekao je njemački demokršćanski političar i od prošlog ljeta visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt u razgovoru za njemačku Katoličku novinsku agenciju (KNA).

On je rekao kako doduše postoji novčana pomoć za muslimansku zajednicu u BiH koja dolazi iz inozemstva ali da u svakodnevici nema utjecaja radikalnog islama.

"Islam je u Bosni i Hercegovini tradicionalno jasno usmjeren prema Europi. Među vodećim predstavnicima muslimanske zajednice intelektualno vlada otvorena klima", rekao je Schmidt, naglašavajući europsku orijentiranost Sarajeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PODRŽALA SCHMIDTA Njemačka ministrica Baerbock u Sarajevu kazala kada bi se trebali održati izbori u BiH

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREGOVORI U TIJEKU Visoki predstavnik u BiH objavio kada će biti održani izbori: HDZ bi ih mogao bojkotirati

Tijekom intervjua koji je vođen u glavnom gradu BiH, Schmidt je rekao da se osjeća kao da sjedi u "nekoj kavani usred Beča". 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene