Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Uračunat samo dio carstva

Forbes: Najbogatiji poduzetnik na Balkanu je Ivica Todorić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbogatiji biznismen na Blakanu je Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor.

Samo koncern Agrokor na burzi je dosegao vrijednost od 573 milijuna eura, što Ivicu Todorića čini četiri puta bogatijim od idućeg najbogatijeg Hrvata - Emila Tedeschkog, dok je za otprilike 160 milijuna eura bogatiji od slovenskog poduzetnika Sandija Češka, čiji je imetak procijenjen na 410,6 milijuna eura, piše Jutarnji list, pozivajući se na novo izdanje časopisa Forbes.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Slučaj Agrokor Todorić se obratio javnosti nakon pada ključnog vještačenja: "Sve im se srušilo"

>> 'Agrokorova ponuda za Mercator je ponižavajuća i neozbiljna'

Poslovni uspjesi u regiji, prema analizi Forbesa, ipak sami po sebi nisu dovoljni za poslovni uspjeh pa su zbog toga najveći regionalni igrači nadišli iste okvire. Najveće regionalne kompanije i same procjenjuju kako se udruživanjem i zajedničkim nastupom mogu boriti na velikim tržištima svijeta i konkurirati.

Za usporedbu s Todorićem i njegovim Agrokorom, drugi najbogatiji Hrvat je Emil Tedeschi, čija Atlantic Grupa, odnosno njezine dionice vrijede ukupno 145,4 milijuna eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene