Saudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP)
Saudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP)

Informaciju o posjedu snimke navodno je došla od predsjednice CIA-e Gine Haspel koja je u Ankaru došla prošlog mjeseca u sklopu istrage o ubojstvu novinara Khashoggija.


CIA je u posjedu snimke na kojoj se čuje kako saudijski princ Mohammed bin Salman govori kako novinara Jamala Khashoggija "treba što prije ušutkati", objavio je u četvrtak turski list Hurriyet.

Vezani članci Kolumnist Jamal Khashoggi (Foto: AFP) Objavljen jezivi transkript audiosnimke: "Je li moguće staviti tijelo u vreću? - Ne, pretežak je... ali znam dobro rezati" Komememoracija za Jamala Khashoggija (Foto: AFP) Posljednje riječi ubijenog saudijskog novinara: "Gušim se... Skinite vreću s moje glave, klaustrofobičan sam"

Navodno je riječ o telefonskom razgovoru princa i njegovog brata Khaleda bin Salmana, inače veleposlanika Saudijske Arabije u SAD-u.

Kako piše Hurriyet, informaciju o posjedu snimke u Turskoj je došla od predsjednice CIA-e Gine Haspel koja je u Ankaru doputovala u sklopu istrage o ubojstvu saudijskog novinara u konzulatu u Istanbulu.

Saudijska Arabija ranije je tvrdila 59-godišnji kolumnist Washington Posta ubijen nakon sukoba u saudijskom konzulatu u Turskoj 2. listopada, no zanijekali su bilo kakvu vezu princa s tim slučajem koji je šokirao svijet. Tijelo novinara nije pronađeno.

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je ponovno stao u obranu saudijskog princa.

"Mrzim zločine i mrzim to što se događa, ali mrzim i zataškavanje. Ali ću vam reći da saudijski princ sve to mrzi i više od mene. Možda je imao veze s time, a možda i nije. Saudijska Arabija jako nam je važan saveznik i dugoročni strateški partner SAD-a jer su uložili milijarde dolara kako bi nam cijene nafte bile niske, što je značajna dobrobit za nas", rekao je Trump u četvrtak novinarima nakon telefonske konferencije s vojnim vrhom na Floridi, prenosi NY Post.