Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CIA ima snimku

Turski mediji: Saudijski princ bratu je rekao da Khashoggija ''treba ušutkati''

Saudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP)
Saudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Foto: Afp
Informaciju o posjedu snimke navodno je došla od predsjednice CIA-e Gine Haspel koja je u Ankaru došla prošlog mjeseca u sklopu istrage o ubojstvu novinara Khashoggija.

CIA je u posjedu snimke na kojoj se čuje kako saudijski princ Mohammed bin Salman govori kako novinara Jamala Khashoggija "treba što prije ušutkati", objavio je u četvrtak turski list Hurriyet.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Navodno je riječ o telefonskom razgovoru princa i njegovog brata Khaleda bin Salmana, inače veleposlanika Saudijske Arabije u SAD-u.

Kako piše Hurriyet, informaciju o posjedu snimke u Turskoj je došla od predsjednice CIA-e Gine Haspel koja je u Ankaru doputovala u sklopu istrage o ubojstvu saudijskog novinara u konzulatu u Istanbulu.

Saudijska Arabija ranije je tvrdila 59-godišnji kolumnist Washington Posta ubijen nakon sukoba u saudijskom konzulatu u Turskoj 2. listopada, no zanijekali su bilo kakvu vezu princa s tim slučajem koji je šokirao svijet. Tijelo novinara nije pronađeno.

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je ponovno stao u obranu saudijskog princa.

"Mrzim zločine i mrzim to što se događa, ali mrzim i zataškavanje. Ali ću vam reći da saudijski princ sve to mrzi i više od mene. Možda je imao veze s time, a možda i nije. Saudijska Arabija jako nam je važan saveznik i dugoročni strateški partner SAD-a jer su uložili milijarde dolara kako bi nam cijene nafte bile niske, što je značajna dobrobit za nas", rekao je Trump u četvrtak novinarima nakon telefonske konferencije s vojnim vrhom na Floridi, prenosi NY Post.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene