Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogromno područje

SATELITSKE SNIMKE Evo kako izgleda mjesto pada MH17 iz svemira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Satelit kompanije DigitalGlobe iz Kolorada snimio je mjesto pada malezijskog Boeinga 777 na letu MH17, koji je srušen iznad Ukrajine, a svih 298 putnika i članova posade ubijeno.

Nakon vijesti o rušenju MH17, DigitalGlobe poslao je tri svoja satelita da naprave prelet iznad Ukrajine i snime mjesto pada MH17. U ponedjeljak i utorak, napokon su uspjeli snimiti fotografije mjesta pada, koje ne zaklanjaju oblaci, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo U ukrajinskom napadu srušen dio zgrade u Belgorodu - 4 oštećene kuće Žestok napad Ukrajinaca na ruske gradove: Zasuli ih projektilima i dronovima 38. obljetnica nuklearne katastrofe u Černobilu Prošlo je 38 godina Obljetnica velike katastrofe: Može li se Černobil dogoditi opet?

Fotografije pokazuju veliku zacrnjenu mrlju gdje je većina ostataka zrakoplova pala, dok su drugi ostaci padali po poljima oko sela Grabovo. Područje po kojem su padali ostaci zrakoplova i tijela nesretnih nevinih putnika doista je veliko, što satelitske fotografije i pokazuju.

VIDEO Evo zašto svi uvijek žele 'crnu kutiju'

Podsjetimo, u Nizozemsku bi oko 16 sati trebala stići prva tijela žrtava te katastrofe, odnosno njih 16. Prebacuje ih se nizozemskim transportnim zrakoplovom iz harkiva u Ukrajini. Današnji dan u Nizozemskoj je proglašen danom žalosti.

Nizozemci su od Britanaca zatražili da dekodiraju zapise iz crne kutije, koje su im predane u ruke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene