Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarkozy tuži proizvođača voodoo lutkica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy poziva na sud izdavačku kuću tražeći od nje da povuče iz prodaje voodoo lutkice s njegovim likom koje se 15 dana prodaju putem interneta.

Odvjetnik francuskog predsjednika zatražio je prije 15 dana pismenim putem od izdavačke kuće K&B da povuče lutkica iz prodaje, ali kako nije imao uspjeha, odlučio se na tužbu zbog 'kršenja prava na imidž".

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Slika nije dostupna Cecilia Sarkozy dobit će odštetu zbog golišavih fotografija

Odvjetnik traži povlačenje lutkica iz prodaje pod prijetnjom novčane kazne, no izdavačka kuća drži predsjednikov zahtjev 'potpuno nesrazmjernim' jer je priručnik namijenjen igri i zabavi.

Osim priručnika, koji donosi humorističnu biografiju predsjednika, na dijelovima tijela lutkice su i natpisi koji se referiraju na epizode i sloganove iz predsjednikove kampanje.

Tako se među porukama može naći njegov leitmotiv o produljenju radnog vremena 'Raditi više da bi se više zaradilo', ili 'bagra', izraz kojim je počastio mladež iz predgrađa, uglavnom imigrantskog porijekla tijekom nemira 2005.

Na lutkici stoji i gruba psovka koju je Sarkozy uputio muškarcu koji se odbio s njime rukovati.

Francuskom predsjedniku to nije prvi put da podnosi tužbu, jer je već tužio časopis Le Nouvel Observateur kada je taj list objavio sadržaj SMS poruke koju je predsjednik navodno poslao bivšoj supruzi prije vjenčanja s Carlom Bruni. No kada mu se novinar ispričao, Sarkozy je povukao tužbu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene