Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarkozy predao Pekingu popis zatočenika zbog ljudskih prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy predao je Pekingu u ime Europske unije "popis s imenima zatočenika i boraca za ljudska prava", priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova.

Sarkozy je "upravo u ime Europske unije (trenutačno predsjeda Francuska) predao kineskim vlastima popis pojedinačnih slučajeva zatočenika i aktivista za ljudska prava", rekao je glasnogovornik Quai d'Orsayja Romain Nadal.

Pročitajte i ovo Nasrin Sotoudeh (Foto: AFP) Vlasti ignoriraju zahtjeve Zatvorena iranska odvjetnica za ljudska prava počela štrajk glađu Slika nije dostupna Udruge traže očitovanje SAD-a o 39 'zatočenika duhova'

Nadal je podsjetio da je Sarkozy u prigodi posjeta Europskom parlamentu u Strasbourgu 10. srpnja "obećao Danielu Cohnu-Benditu, europskom zastupniku i dopredsjedniku skupine Zelenih, da će se zauzeti za slučajeve koji mu se predoče".

"Uz pojedinačne slučajeve s popisa na koji se Europska unija poziva u redovitom dijalogu s Kinom glede ljudskih prava, popis predan kineskim vlastima obuhvaća sve slučajeve za koje su Daniel Cohn-Bendit i organizacije za ljudska prava ocijenili da ih treba navesti", dodao je glasnogovornik.

Predsjednik Sarkozy će u četvrtak otputovati iz Francuske u kratak posjet Pekingu, gdje će u petak nazočiti svečanom otvorenju Olimpijskih igara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene