Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarkozy odstupio s dužnosti ministra unutarnjih poslova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat francuske desnice na predstojećim predsjedničkim izborima Nicolas Sarkozy odstupio je u ponedjeljak, prema očekivanjima, s dužnosti ministra unutarnjih poslova kako bi se usredotočio na izbore koji će se održati za manje od mjesec dana.

Sarkozy (52) mjesecima je odolijevao zahtjevima za ostavkom s dužnosti na kojoj je izgradio imidž "tvrdog" zagovornika reda i zakona, objašnjavajući kako nema razloga za to, unatoč kritikama da svoj posao koristi u predizborne svrhe.

Pročitajte i ovo Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom" Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura

Francuski predsjednik Jacques Chirac objavio je prošloga tjedna da će Sarkozy odstupiti u ponedjeljak. Predsjednički ured izvijestio je da će položaj prepustiti Francoisu Baroinu, ministru za francuska prekomorska područja.

Baroin (41), poznat po nadimku Harry Potter zbog svoj dječačkog izgleda, kompromisni je kandidat oko kojeg su se dogovorili Chirac i Sarkozy.

Ankete pokazuju da Sarkozy vodi pred socijalističkom kandidatkinjom Segolene Royal te da će je pobijediti prođu li njih dvoje u drugi krug zakazan za 6. svibnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene