Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivotvorine, darovi...

Uhićen veleposlanik BiH u Katru: U snimljenom razgovoru otkriveni nevjerojatni detalji

Abdulah Skaka
Abdulah Skaka Foto: Damjan Tadic/Cropix
Veleposlanik BiH u Katru Abdulah Skaka uhićen je u utorak u Sarajevu pod sumnjom za zloporabu položaja i ovlasti u razdoblju u kojemu je obnašao dužnost sarajevskog gradonačelnika, potvrdila je tijekom dana lokalna policija.

Nakon što su u jutarnjim satima istražitelji pretražili obiteljsku kuću veleposlanika BiH u Katru Abdulaha Skake u Sarajevu, on je odveden u pritvor po nalogu tužiteljstva Sarajevske županije, koje protiv njega vodi istragu.

Prema dostupnim informacijama, tužiteljstvo ga tereti za zloporabu položaja i ovlasti, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službenih isprava te davanje i primanje dara i drugih oblika koristi.

Abdulah Skaka izabran je za gradonačelnika Sarajeva kao predstavnik Stranke demokratske akcije (SDA) nakon lokalnih izbora provedenih 2018. Izabran je tijesnom većinom u Gradskom vijeću, a naknadno se ispostavilo kako je na tu dužnost dospio zahvaljujući političkoj korupciji.

U jednom od snimljenih telefonskih razgovora, čiji su sadržaj objavili lokalni mediji, bivši predsjednik kadrovske komisije SDA Asim Sarajlić izjavio je kako je Skakin izbor sredio bivši ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagić, koji je kao protuuslugu za glas jednog vijećnika njegovu ocu osigurao poslovni prostor.

Pročitajte i ovo Ilustracija gnjusno Velika akcija u susjedstvu: Devet uhićenih zbog dječje pornografije, fotografije prodavali preko PayPala

U procesu koji je zbog toga vođen pred Općinskim sudom u Sarajevu Sarajlić je oslobođen uz obrazloženje kako je telefonski razgovor snimljen protuzakonito, a Mehmedagić nije bio ni obuhvaćen optužnicom.

Pročitajte i ovo Noćni klub u Biogradu - 3 svađa u klubu Među uhićenima za tučnjavu i smrt zaštitara u Biogradu načelnikov sin? "Ja ne odgovaram za njega"

Skaku je SDA po isteku gradonačelničkog mandata nagradila pozicijom veleposlanika. Ranije ovog mjeseca u Sarajevu je također zbog korupcije uhićen i veleposlanik BiH u Maleziji Senaid Memić, kojega je također postavila SDA.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene