Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže poštivanje zakona

Sarajevo: Prosvjedi siromašnih i nezadovoljnih kamatama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manja skupina prosvjednika ponovo je u ponedjeljak blokirala promet u središtu Sarajeva ponavljajući zahtjeve za ostavkom vlade Federacije BiH.

Pedesetak osoba iza 12 sati zapriječilo je prolaz vozilima u ulici Maršala Tita nastavljajući tako svakodnevni "ritual" koji u glavnom gradu BiH traje već duže od dva tjedna.

Pročitajte i ovo Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije

To je okupljanje protjecalo mirno, no nešto su agresivniji bili korisnici bankarskih kredita u švicarskim francima koji su se okupili stotinjak metara dalje pred sjedištem Agencije za bankarstvo Federacije BiH. Tražili su ostavku ravnatelja te agencije Zlatka Barša optužujući ga da je sukrivac zbog odobravanja nepovoljnih kredita, a u jednom je trenutku došlo i do naguravanja s policijom jer su pokušali ući u zgradu u kojoj je njegov ured.

Prosvjednici i dalje inzistiraju na ostavci, Nikšić kaže 'to ništa ne bi riješilo'

Kemal Duraković, predsjednik udruge pod nazivom "Švicarac", kazao je novinarima kako oni samo traže poštivanje zakona.

"Ne tražimo milostinju, no ne dopuštamo ni da nas bilo tko pljačka", kazao je Duraković koji je problem ilustrirao podatkom kako je osobno podigao kredit u iznosu od 250 tisuća eura da bi s kamatama njegov dug narastao na 500 tisuća eura.

Istodobno dok su se prosvjednici okupljali sastali su se zastupnici skupštine Sarajevske županije koja treba odlučiti o zahtjevima što ih je ranije uobličila neformalna skupina pod nazivom "Plenum građana i građanski Sarajeva". Od županijske skupštine se tako očekuje da se očituje o zahtjevu za što bržu uspostavu nove županijske vlade sastavljene od stručnjaka, kao i za smanjenje primanja izabranih dužnosnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene