Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz zvuke zviždaljki

Prosvjednici i dalje inzistiraju na ostavci, Nikšić kaže 'to ništa ne bi riješilo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedi građana Sarajeva nezadovoljnih socijalnim stanjem u Bosni i Hercegovini nastavljeni su i u nedjelju, kada se stotinjak osoba okupilo pred sjedištem predsjedništva BiH i potom blokiralo promet na jednom od najprometnijih gradskih raskrižja.

Oko stotinjak prosvjednika ponovo je uz zvuke zviždaljki izvukivalo zahtjeve za ostavkama, noseći transparente s različitim porukama kojima se uglavnom traži poboljšanje statusa najugroženijih kategorija stanovništva.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

Prosvjednici i dalje inzistiraju na ostavci vlade Federacije BiH, no njezin predsjednik Nermin Nikšić u nedjelju je ponovio kako ne kani odstupiti sve dok na zakonit način ne bude izabran novi premijer i ministri.

'Mojom se ostavkom ništa ne bi riješilo', kazao je Nikšić u Sarajevu gostujući na tribini nevladine udruge 'Krug 99'.

Istaknuo je kako su prosvjedi koji su početkom veljače započeli diljem BiH rezultat nezadovoljstva nagomilavanog godinama.

'Promjena vlasti može biti lijek, no koja god vlast dođe ne može riješiti sama probleme bez ozbiljne reforme tri ključna segmenta - pravosuđa, policije i državne uprave', ustvrdio je Nikšić.

Dodao je kako je za provedbu nužnih reformi važno održati stabilnost tijela vlasti.

Prosvjedi u Sarajevu: Okupljenima se pridružio Šerbedžija

Krv se slijeva ulicama diljem svijeta. Ali zašto?

Ustvrdio je kako je Socijademokratska partija BiH (SDP BiH), čiji je član, već izvukla potrebne pouke iz svega što se zbivalo na ulicama te će stoga još odlučnije inzistirati na usvajanju niza zakona kojima bi se osigurala učinkovitija borba protv kriminala i korupcije.

'Pozivam još jednom na smirivanje tenzija i drago mi je da ipak u posljednje vrijeme i ovi prosvjedi prolaze bez nasilja', poručio je Nikšić.

Uz inzistiranje na ostavkama ministara u federalnoj vladi, prosvjednici u Sarajevu traže i da skupština Sarajevske županije što prije prihvati zahtjeve 'Plenuma građana' za uspostavu nove županijske vlade koju bi činile nestranačke osobe, kao i da se smanje primanja izabranih dužnosnika te istraže zbivanja od 7. veljače kada je u nasilju koje je izbilo tijekom provsjeda zapaljena zgrada predsjedništva BiH i sjedište županijske vlade.

Sjednica skupštine Sarajevske županije na kojoj će se o tome odlučivati zakazana je za ponedjeljak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene