Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Armin Durgut

Pet bivših pripadnika Armije BiH uhitila je u utorak policija u Sarajevu pod sumnjom da su počinili ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH koje vodi istragu.


Kako je priopćeno, svi uhićeni nekadašnji su pripadnici 4. motorizirane brigade Prvog korpusa Armije BiH, čija je zona odgovornosti bila u sarajevskim predgrađima Hrasnica i Butmir.

Osumnjičeni su za ubojstvo najmanje osam osoba s tog područja te za nezakonito zatočenje najmanje 100 civila srpske nacionalnosti u dva objekta koji su bili pretvoreni u privremene zatvore.

Zatočeni civili, kako je navedeno u tužiteljskom priopćenju, bili su izloženi fizičkim zlostavljanjima i ponižavanjima te prisilnom radu na prvim crtama bojišnice.

Masovna grobnica u blizini Vukovara - 1 Masovna grobnica ispod odlagališta otpada: Kod Vukovara eshumirani ostaci najmanje 11 osoba

Masovna grobnica VIDEO ''Toplo se nadam da će tu biti moji roditelji'': Pronađena masovna grobnica kod Vukovara

Istragu o ovim zločinima Tužiteljstvo BiH je otvorilo u suradnji s pravosudnim tijelima Srbije, jer se veći broj žrtava i svjedoka nalazi u toj zemlji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju