Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽRTVE RATA

Masovna grobnica ispod odlagališta otpada: Kod Vukovara eshumirani ostaci najmanje 11 osoba

Masovna grobnica u blizini Vukovara - 1
Masovna grobnica u blizini Vukovara - 1 Foto: DNEVNIK.hr
U masovnoj grobnici u blizini Vukovara pronađeni su posmrtni ostaci najmanje jedanaest osoba, za koje je preliminarno utvrđeno da potječu iz Domovinskog rata, priopćeno je u utorak iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

"Posmrtni ostaci najmanje jedanaest osoba ekshumirani su iz masovne grobnice pronađene u blizini Vukovara, na području između sela Pačetin i Bobota, koji, prema preliminarnim nalazima, potječu iz Domovinskoga rata", priopćeno je u utorak iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Nakon što su na tome mjestu, na kojem se nalazi ilegalno odlagalište otpada, pronađeni posmrtni ostaci pet osoba, daljnjom pretragom otkrivene su masovne grobnice, pronađeno je još posmrtnih ostataka, a provedenom ekshumacijom je utvrđeno da se radi o najmanje jedanaest osoba.

Pročitajte i ovo Masovna grobnica u blizini Vukovara - 2 Mjesto ratnog zločina Novi detalji o masovnoj grobnici mnogima probudili nadu: Vukovarci slute o kojim bi se žrtvama moglo raditi

Slijedi antropološka obrada ekshumiranih posmrtnih ostataka, nakon čega će biti poznato više detalja, a potom i proces identifikacije DNK analizom, o čijim će nalazima biti pravodobno obaviještene obitelji, kao i cjelokupna javnost.

Pročitajte i ovo Masovna grobnica Žrtve Domovinskog rata VIDEO ''Toplo se nadam da će tu biti moji roditelji'': Pronađena masovna grobnica kod Vukovara

"Nastavlja se pretraga terena na kojem je pronađena ova masovna grobnica, što je rezultat međuresorne suradnje svih nadležnih tijela uključenih u proces traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu", naglasili su u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Republika Hrvatska preko Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1853 osobe iz Domovinskoga rata, od kojih je 520 s područja Vukovarsko-srijemske županije, a 386 osoba nestalih je i nasilno odvedenih s područja Grada Vukovara i prigradskih naselja te u pokušaju proboja iz neprijateljskog obruča u Vukovaru.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene