Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog lažne dojave o podmetnutoj bombi u utorak je evakuirano više tisuća ljudi koji su u Sarajevu pohodili kontroverznog marokanskog iscjelitelja Mekkija Torabija, potvrdila je policija u tome gradu.


Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije potvrdilo je kako je tijekom dana neidentificirana osoba izvijestila policiju da je u dvorani 'Zetra' u kojoj Torabi održava svoje seanse podmetnuta bomba. Odmah je naložena evakuacija dvorane u kojoj se u tom trenutku, kao i svakog dana, nalazilo više od tri tisuće ljudi.

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu Novi crni rekord unatoč strogim mjerama: Susjedi bilježe najveći broj zaraženih od izbijanja epidemije Policija evakuirala zgradu u Zagrebu zbog dojave o bombi - 9 Zagreb: Dojava o bombi u Eurocentru bila je lažna

Nakon pretrage dvorane potvrđeno je kako u njoj nema nikakve bombe te kako je dojava bila lažna. Iscjeljiteljske tretmane Mekkija Torabija, koji u Sarajevu boravi već dulje od mjesec dana, svakog dana pohode tisuće bolesnih i drugih koji vjeruju u njegove nadnaravne moći odnosno u sposobnost da dodirom liječi različite bolesti.

Seanse marokanskog iscjelitelja besplatne su, no onima koji traže njegovu pomoć savjetuje se da redovito piju flaširanu vodu koju jedna tvrtka prodaje u 'Zetri'. Torabija je primio i predsjednik vlade Federacije Bosne i Hercegovine Mustafa Mujezinović, koji mu je izrazio zahvalnost na 'pomoći i nadi koju pruža bolesnicima'. (Hina)